Välkommen till Årsstämman 2024

Kallelse och dagordning till föreningsstämma kommer distribueras i postfack (se även digital kallelse till Årsstämma).

Datum för stämman är 2024-05-30, kl 19:00 och vi kommer husera i Förskolan på markplan (ingång från innergården).

Var vänlig och anmäl dig via e-post till styrelsen@brfuggleviken.se

Ev. motioner skall vara styrelsen tillhanda via mejl (styrelsen@brfugglviken.se) senast 1 vecka före stämman.

Stadgeändringsförslag kommer diskuteras med anledning av ändringar i Bostadsrättslagen. Se Stadgeändringsförslag samt Stadgeändringsförslag med spårade ändringar. Stämman kommer besluta om stadgeändringsförslaget ska antas i en första beslutsomgång. Stadgeändringsförslaget behöver även antas på en extra föreningsstämma som styrelsen planerar att kalla till under hösten.”

Välkomna!

Ny dörrautomatik Jaktgatan 17

Nu har dörrautomatiken bytts ut i entrén till Jaktgatan 17. En ny funktion är att det går att ställa upp dörren med timervred i upp till 15 minuter. Om dörren behöver ställas upp längre än 15 min tex vid flytt, så är det möjligt att sätta en kil under dörren.

Inventering av nyckelbrickor (taggar)

Vi strävar ständigt efter att förbättra och höja säkerheten i föreningens byggnader. Därför vill vi att ni kontrollerar och rapporterar vilka nyckelbrickor ni har ert hushåll. Nyckelbrickor, ofta kallad tagg är en liten plastbricka med ett RFID-chip som används för att låsa upp dörrar och portar i föreningens fastigheter och gemensamhetsanläggningar. Nyckelbrickan är registrerad i passersystemet och kopplad till er lägenhet.

Efter genomförd inventering kommer samtliga nyckelbrickor som inte har rapporterats under inventeringen att avregistreras. Det är därför viktigt att alla identifierar sina nyckelbrickor och rapporterar dem.

Sista datum för rapportering är 30 september 2022. Efter detta datum kommer nyckelbrickor som inte rapporterats att sluta fungera. Se fullständig information om hur inventeringen går till i följande dokument.


Ny typ av nyckeltagg med begränsad access

De ordinarie nyckeltaggarna som hör till varje lägenhet möjliggör access till samtliga gemensamhetsdörrar i våra fastigheter vilket betyder att de bör lånas ut med stor försiktighet. Med anledning av det finns det möjlighet att få en tagg/nyckelbricka som har begränsad access. Denna togs fram nyligen så den ingår inte automatiskt i varje lägenhets uppsättning av taggar. Den nya typen av tagg kommer endast möjliggöra access till en specifik portentrédörr (den portdörr som medlemmens lägenhet tillhör), vilket betyder att den lämpar sig bättre att låna ut i de fall det är nödvändigt. Kontakta styrelsen för att få en sådan tagg med begränsad access.

Dörrlåspolicy fastslagen

Vi har nu tagit fram en dörrlåspolicy. Bakgrunden till detta är att vi senaste året fått en del frågor vad som gäller vid byte av dörrlås, exempelvis till ett ”smart lås”. I denna policy har vi förtydligat vad som gäller så att det ska bli enklare för er medlemmar att läsa er till informationen. Detta anser vi är ett steg i att följa med utvecklingen när det kommer nya produkter på marknaden.
Policyn finner ni under Dokumentarkiv.

Ventilationskontroll – OVK

Tisdagen den 28 januari 2020 kl 08-14 så kommer det utföras en OVK (obligatorisk ventilationskontroll) av samtliga lägenheter i föreningen.

Det är viktigt att vi får tillträde till samtliga lägenheter under kontrolldagen. Om vi inte får tillträde till lägenheten behöver ventilationskontrollen ske vid ett annat tillfälle, vilket medför extra kostnader för de medlemmar som orsakat återbesöket. Har ni inte möjlighet att vara hemma så ställ då dörren i serviceläge.

Informationsblad har lämnats ut i postfack men finns också att läsa här https://brfuggleviken.se/Dokumentarkiv/Avisering%20-%20OVK_ver4.pdf

Har du testat SBC:s portal Vår Brf?

SBC Sveriges Bostadsrätts Centrum förvaltar föreningens ekonomi. Som boende och medlem kan du använda SBC:s portal för att bl. a hitta information om ditt boende och föreningen och se dina avier och betalningar samt ställa frågor och få svar i SBC:s kundforum. Inloggning sker säkert och tryggt med BankID.

Portalen kan nås vi webbplattformen https://varbrf.sbc.se och via mobilappen SBC VårBrf som finns tillgänglig på App Store och Google Play.

Rensning i cykelrum

Under vecka 43 (22-28 oktober 2018) kommer det rensas i föreningens tre cykelrum. Cyklar, barnvagnar, pulkor och sparkcyklar som inte används kommer att rensas bort.

Cyklerummen är överfulla. Vi genomför rensning för att skapa mer utrymme för alla som regelbundet använder sina cyklar. Cyklerummen är inte avsedda för långtidsförvaring. Tänk på dina grannar och flytta allt som inte används till eget förråd.

Fordon är nu märkta med en lapp om bortforsling. För att undvika bortforsling ska lappen avlägsnas från fordonet. De fordon som fortfarande har lappen kvar den 22 oktober kommer att forslas bort och skänkas till välgörande ändamål. Eventuella lås kommer att klippas upp.